Møtereferater

Referat fra møte om VinterLes på Tynset bibliotek 25.8.14
Til stede: Anne Kristin, Ellen Vibeke, Marina og Inger Marie (sekretær).
Forfall: Torstein og Larine.

·       Kick off med Klaus Hagerup og Bibbi Børresen
De to kommer til Nord-Østerdalen i uke 43.  De har satt av fire dager, mandag – torsdag.  De kjører sjøl.  Opprinnelig var det tenkt at Tolga og Os måtte «dele» en dag. Så kom det beskjed fra Rendalen om at de pga andre arrangementer likevel ikke kunne ta imot Hagrup og Børresen den aktuelle uka.  Vi snakket om dette på møtet og ble enige om at Rendalen får bruke bokbad med Gunhild Kværness (som har skrevet dialektbok om Prøysen, og som er fra Rendalen) som kickoff.  Dette blir midt i november.  Rendalen starter imidlertid med VinterLes samme uke som de andre bibliotekene har kick off. Dermed blir det en dag på hvert av de fire andre bibliotekene for Hagerup/Børresen.  Forslag (som først og fremst Alvdal må godkjenne – det var greit for de andre):
Mandag 20.10: Os bibliotek, tirsdag 21.10: Folldal bibliotek, onsdag 22.10: Tolga bibliotek og torsdag 23.10: Alvdal bibliotek.
Inngang kr 50.  Start kl 19.30.
Inger Marie spør de to om hva de skal ta for seg i foredraget, f.eks. om det bare blir om den nyeste boka eller om de sveiper innom de andre også.  Jeg spør også om forslag til gode og rimelige viner som eventuelt kan serveres på disse kveldene for dem som har planer om det.
Inger Marie lager plakater til alle bibliotek og sender ut turnéoversikt.

·       Fagbokturneen
Vi satser på å ha den i januar 2015.  I år blir det forskjellige foredragsholdere på hvert bibliotek, men vi går ut med det som et felles opplegg, slik at folk i Nord-Østerdal ser at de får et temmelig bredt tilbud om de er villige til å kjøre litt… Da er det viktig at vi sprer arrangementene utover i hele januar.
Inger Marie sjekker med fylkesbiblioteket i forhold til utbetaling av tilskuddet derfra. I fjor var det mye att og fram fordi tilskuddet var gitt for 2013, mens vi brukte pengene i 2014.
Inger Marie forespør de foredragsholderne som hvert bibliotek har foreslått og kommer etter hvert tilbake med spørsmål om datoer og tidspunkt.

·       DMT Alvdal
Vi må ha en gjennomgang med DMT Alvdal før vi starter på’n igjen.  App og hjemmeside ser for eksempel ikke helt bra ut på alle plattformer.  Kan folk bruke samme brukernavn som i fjor?  Lesekortene fra i fjor må slettes, men ikke statistikken. Osv osv.
Torstein og Inger Marie tar et møte med DMT, innkaller Anne Kristin ved behov.
·       Avslutningsdato

Avslutningsdatoen for VinterLes blir 20. mars 2015.

 Referat fra VinterLes-møte på Tynset 14.2.2014
Til stede: Anne Kristin, Ellen Vibeke, Torstein, Inger Marie
Forfall: Marina og Larine

Referatsaker
  • Statusrapport til Nasjonalbiblioteket ble sendt 30.10.2013. Svar mottatt med beskjed om innvilget beløp for 2. driftsår på 250.000 kr. (søkte om samme beløp)
  • Søknad til fylkesbiblioteket om midler til turneen «Møt en fagforfatter» sendt 30.11.2013.  Svar mottatt, innvilget beløp 20.000 kr (søkte om 25.000)
  • Rapport sendt til fylkesbiblioteket om bruk av fjorårets tildelte midler («Kortreiste lesetips»)
  • Skrevet og sendt blogginnlegg til fylkesbibliotekets blogg, BibliotekHedmark, om turneen «Kortreiste lesetips». Ikke publisert pr dags dato.


Avslutningsfester med Ingar Sletten Kolloen i uke 13
  • Mandag 24. mars: Folldal bibliotek kl 19.30
  • Tirsdag 25. mars: Alvdal bibliotek kl 19.30
  • Onsdag 26. mars: Tolga og Os. Arrangement i regi av "Den kulturelle spaserstokken" på Os bibliotek på formiddagen kl 12, fellesarrangement for Tolga og Os på Tolga bibliotek om kvelden kl 19.30.
  • Torsdag 27. mars: Rendalen bibliotek kl 19.30 – Øvre Rendal eller Otnes?
  • ·Kolloen kjører sjøl. Planlagt overnatting for Kolloen på Savalen. Men det viste seg at hotellet ikke var åpent den uka.  Hytte på Savalen er et alternativ, hvis ikke blir det antakelig Tynset camping.  Siste natta på Øiseth Hotell i Rendalen.
  • Samarbeid med bygdekvinnelaget (eller andre lag/foreninger?) i de forskjellige grendene? Da kommer det antakelig mer folk… I Os inviterte biblioteket bygdekvinnelaget på formidlingsturneen.  Anne Kristin ringte til leder, sendte plakat, og så sendte leder plakaten ut til sine medlemmer igjen.
  • Inngangsbillett kr 50.  VinterLes-deltakere går gratis.  Hvert bibliotek velger sjøl om de vil ta betalt for kaffe og kaker.
Plakater til avslutningsfestene
·        Inger Marie lager plakater.  Kom eventuelt med innspill/opplysninger om hva dere vil ha med.  Anne Kristin sender logo for Vintervukku til IM. Larine må gi beskjed til IM om avslutningsfesten skal være på Otnes eller i Øvre.

Premiering VinterLes
·       Inger Marie kjøper inn en Samsung Galaxy Tab (nettbrett), som er fellespremie og trekkes ut blant deltakerne i alle kommunene.  Pris ca. 2000-2300. Dekkes av prosjektmidler.
·       Utover dette bestemmer og kjøper hvert enkelt bibliotek inn premier sjøl – f.eks. kinobilletter, bokpremier/sjekker, digispillere … Vi tar en vurdering etter at regnskapet for første driftsår er noenlunde klart om også en del av disse utgiftene kan dekkes av prosjektmidlene. Ta kopi av kvitteringer!
Innlevering av VinterLes-skjema
·       De lånerne som har fylt ut VinterLes-skjema manuelt, må levere disse til biblioteket for å være med i trekningen.  Innlevering fra 1. mars – og så kan vi jo egentlig ta imot helt fram til ca. 15. mars.  Noen trenger sikkert både en og to påminnelser før de leverer…. Prøv å få flest mulig til å komme med sine skjema.  Vi vil jo gjerne ha så mange deltakere som mulig!  Fint om dere snakker litt med lånerne fra nå av om innlevering og siste leseinnspurt.
·         De som har registrert seg digitalt, kan vi ta ut info på sjøl, jfr tidligere utsendt innloggingsinfo. IM samordner dette.
Økonomi
·       Se vedlagte ark.
Egeninnsats/egenandel
·        Som kjent skal hvert bibliotek «bidra» med en egenandel på 30.000 i året til VinterLes.  Det vil si arbeidstid som har gått med, utgifter til innkjøp av ekstra bøker, kjøregodtgjøring til møter osv.  Alle deltakerbibliotekene må sende inn sin oversikt over egeninnsats til meg innen 10. mars.

Bibliotekdagene på Hamar
·       Vi er bedt om å framføre halve forestillingen vår av «Kortreiste lesetips» under Bibliotekdagene 2014, nærmere bestemt torsdag 20. mars kl 10.30-11.15.  Da kjører vi innledningen vår og snakker om følgende bøker i denne rekkefølgen: 1. Helga Flatland: Det finnes ingen helhet 2. Jan-Philipp Sendker:  Kunsten å høre hjerteslag 3. M.L. Stedman: Lys mellom to hav 4. Anna Gavalda: Eg vil at nokon skal vente på meg 5. Mo Hayder: Hanging Hill. Så tar vi ordtakene, og så går vi rett over til en kort presentasjon av VinterLes.  Inger Marie lager et manus til den delen.  Marina blir dessverre ikke med, så det blir Anne, Anne Kristin, Ellen Vibeke og Inger Marie.  Inger Marie tar kontakt med Maria på fylkesbiblioteket i forhold til avklaring om teknisk utstyr mm.  De fleste av oss drar nedover onsdag, så vi bruker litt tid på onsdag ettermiddag til planlegging.  Så tar vi en «generalprøve» torsdag morgen ca. kl 8 (Ellen Vibeke kommer med tidligtoget).



Kick off til høsten
 Anne Kristin sjekker på nytt med Jo Nesbø.  Hvis ikke han kan, er Linda Eide den neste vi spør.  Ellers ble nevnt Lahlum, Vetle Lid Larsen, Tore Renberg, Hans Olav Brenner
Det vi ikke rakk:
·       Å planlegge fagbokturneen

·    
·      .

Referent: Inger Marie


Referat fra VinteLes-møte i Alvdal 6.9.13
Til stede: Marina Pettersen, Torstein Aasbrenn, Anne Thoresen, Anne Kristin Rødal, Inger Marie Bergene.
Fraværende: Ellen Vibeke Solli Nygjelten

Noe av det som står referert her, er bestemt etter møtet, men det får vi ikke ta så nøye….
1.       Videre organisering av prosjektet
Inger  Marie skal slutte ved Rendalen bibliotek 1.11.13.  Hun begynner i 80 % stilling som biblioteksjef ved Stor-Elvdal bibliotek.  Inger Marie vil gjerne fortsette som prosjektleder for VinterLes.  Saken er avklart med Nasjonalbiblioteket ved Hilde Ljødal, som sier at det ikke er noe i veien for dette.  Men det er  opp til prosjektkommunene å avgjøre.  De andre møtedeltakerne mente at Inger Marie burde fortsette som prosjektleder.
2.       Søknad om midler for 2014/rapport til Nasjonalbiblioteket
Det må sendes inn en statusrapport/ny søknad om midler til Nasjonalbiblioteket innen søknadsfristen 1. oktober.  Det nye skjemaet legges ut på nett ca. 15. september.  Inger Marie skriver et forslag og sender rundt til de andre.
3.       Overføring av prosjektmidler fra Rendalen bibliotek
Rendalen bibliotek fikk i 2012 30.000 kroner i prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket/Den kulturelle nistepakka, til å gjøre omtrent det vi har planlagt på Liv Gade-turneen.  Vi fikk overført pengene til 2013, men har av forskjellige årsaker ikke fått brukt dem.  Inger Marie sendte en epost til Nasjonalbiblioteket v/Hilde Ljødal og spurte om det var mulig å bruke disse pengene i VinterLes-prosjektet, til gode for alle fem kommunene, og hun svarte at det var helt i orden.  Dermed har vi litt mer penger å rutte med enn vi trodde.  Samtidig blir nok app og webløsning noe dyrere enn tidligere antatt.
4.       Liv Gade-turneen
Vi snakket litt om opplegget og organiserte kjøring mellom bibliotekene.  De som ikke hadde opplegget  for sin kommune helt klart, ble bedt om å komme med det i løpet av et par dager. Inger Marie sender så timeplanen til Liv Gade og ber henne se på den, samtidig som hun ber henne snarest mulig sende bokliste, slik at vi har mulighet til å kjøpe inn flere eksemplarer av bøkene hun snakker om. (Har sendt oversikten til Liv Gade i dag (19.9). Hun sto på farten til Spania, så det går noen dager før vi får reaksjoner og bokliste fra henne)
Vi ber Liv Gade om felles faktura for hele uka, og  VinterLes betaler denne.  Men det blir sendt ut faktura fra VinterLes til hvert av bibliotekene på  skoleoppdragene. Det blir opp til hver enkelt bibliotek om de vil kreve disse pengene fra skolene eller ikke (500 kr pr oppdrag)
5.       Avslutningsarrangement
Vi snakket litt om avslutningsarrangementet, og det var enighet om at Anne Kristin forsøker å få tak i Jo Nesbø.  Hun engasjerte han til et oppdrag da hun jobbet på Svalbard. Hvis vi skulle få napp, må vi antakelig satse på to  arrangementer i hele regionen. 
6.       Premier
Vi har nok noe forskjellige oppfatninger av hva som er passende premier.  Vi kom fram til at vi har en felles, stor hovedpremie, for eksempel en Ipad, som trekkes blant deltakerne i alle kommunene, og utover det bestemmer hvert enkelt bibliotek premiering sjøl. Det er ikke satt av penger til premier på budsjettet, men fellespremien må vi likevel kunne finne plass til å dekke der.
7.       Vår egen litteraturformidlingsturné
Opplegget for øvelsene med Betine ved Teateret i fjellregionen er klart. Det blir 30. oktober og 6. november i Smea på Tynset, begge dager kl 9.00-14.00 (evnt. 15, dersom vi har stort behov for det). Betine vil på forhånd ha både ei liste over bøkene vi ønsker å formidle og litt omtale av bøkene .  Hvis noen har tanker om selve framføringen på forhånd, skriv ned det også.
Inger Marie har fått inn oversikt over hvilke bøker hver enkelt vil formidle.  Her må det antakelig noen justeringer til.  Det haster litt!  Viser til egen epost om det.  Vi må også begynne å tenke på hvilke ukedager vi skal bruke  på turneen vår (gjelder ukene 46 og 47).
8.       Diverse/eventuelt
Det blir (forhåpentligvis) pressekonferanse om VinterLes/ kickoff på Os bibliotek fredag 4. oktober kl 10.  Det har Anne Kristin og Inger Marie tatt en udemokratisk avgjørelse på. Fint hvis så mange som mulig av dere kan stille da.  Anne Kristin og Inger Marie kommer i alle fall.  Inger Marie sender innkalling til lokalavisene, Nationen, Bok og Bibliotek, Bibliotekforum, Kultmag, Nationen, Dagbladet v/Kathrine Sandnes og Aftenposten v/Knut Åmås pluss NRK Hedmark og Oppland..
Vi gikk gjennom Inger Maries forslag til plakat og lesepass.  Vi kom fram til en felles plakatmal etter hvert.  Inger Marie har også laget et par andre utkast til plakater seinere, og gjør ferdig plakater og sender ut filer til dem som vil ha.   Lesepass vil også komme ganske snart, og bokmerker.  Inger Marie lurte på om det var behov for ei brosjyre som forteller om VinterLes, men de andre mente ikke det.  Men du Ellen Vibeke, som ikke var på møtet, vil kanskje ha det?
Rendalen 19.9.13                                                                                            Referent: Inger Marie Bergene


Vinterles-møte på Alvdal 13.2.13

Ellen Vibeke, Inger Marie, Britt, Karianne fra fylkesbibl, Torstein, Anne Kristin

1. Referatsaker

· Nasjonalbibl har sagt ja til at vi utsetter aktivitetene til ut 2015.· Søknad til regionrådet er sendt, 15.000,- pr år.

· Liv Gade har sag tja til uke 42.

· Bloggen er i god gjenge

· Vi har fått 15.000 fra fylket

· Vi må søke Nasjonalbibl på nytt neste år

· Har ikke fått svar fra Fjellregionrådet enda


2. Prosjektledelse og organisering

· Vi har en søker: Inger Marie. Hun får jobben.
· Bør vi lage en prosjektorganisasjon der kommunene v rådmann el kultursjef er prosjekteiere. Dette for å forankre det høyt oppe, ha en grunn til å ”rapportere” til dem og skape oppmerksomhet oppover.

Prosjektlederen:

· Mye av det praktiske

· Søknader, frister

· Oversikt over helheten

· Framdriftsplan / milepæler

· Rapportering, dokumentasjon, regnskap

Prosjektgruppa (oss):


· Fordele ansvar ihh til aktivitetsplanen

· Følge opp dokumentasjon og rapportering

· Referansegruppe av brukere kan være aktuelt td for lesekortet

· Prøve og feile, forandre underveis, utprøving er en del av prosjektet!

· Invitasjoner til arr til fylkesbibiotek og prosjekteiere/kommuner

Fylkesbibliotekets rolle:

· Rådgivende i alle faser

· Styringsgruppe er ikke nødvendig (vedtaksrett trengs ikke)

· Vi bør ha en samarbeidsavtale. Karianne lager utkast.

· Hjelp til milepæler med evaluering underveis, rapportering til prosjekteier. Evalueringsmøter der fb er tilstede

· De vil gjerne få til å delta på noen arrangementer. Fylkesbibl - hjelp etterhvert til "løft", fortelle om det på konferanser etc. Viktig i prosjektet er overføringsverdi til andre, da må vi fortelle om det.

3.Rapportering, dokumentasjon, regnskap· 

Logg tidsbruk. Vi skiller på reisetid, møtetid, arrangementer, egen arb.tid.· Før også reiseregning. Dette betales av det enkelte bibliotek, men viktig å få med i regnskapet som egeninnsats.

Karianne anbefaler Teambox (www.teambox.com)
5 brukere
Oppgaver/tasks (framdriftsplanen). Signeres til en person.

Start og sluttdato på tasks.
Kan legge inn google-drive (skjemaer, dokumenter) google-docs, drop-box.
Fin til å tenke høyt
2-3 kan skrive samtidig

Karianne lager en enkel bruksanvisning. Torstein er superbruker for oss.


4. Prosjektblogg


Ikke nødvendig hvis en har teambox osv
Men lurt for synliggjøring for deltagere, andre bibl, publikum, fylkesbibl, prosjekteier... Dele! Flere målgrupper altså.

5. Brosjyrer, lesekort

Lage forespørsel til:

Forglemmeiei, Hvit sommerfugl, Ingrid Eggset DMT Alvdal, Ann Randi Røstum.
Anne Kristin lager forespørsler:
Målgruppe: Voksne og unge voksne
Også nå Ikke-brukere, de som ikke kjenner oss så godt, menn
Foreldregruppa
Logo
Lesepass med lekkert design
Tekst
Opplysninger
Skjema
Navn, adresse
Husk rettigheter til logo og materiell
Bokmerker

Skal vi ha Digital versjon?
Ak og Karianne ser på hvilke muligheter som finnes. Google-skjema?

6. Premier
Litterær reise med bokklubben, Bøker, litteraturfest-middag, forfattermøter, retten leseturer, bankene. (her ble det litt rot – vi får komme tilbake til saken)

7. Formidlingskurs / turne

· Alle som kan deltar på formidlingskurset 18.4. Vinterles betaler (?)

· Vi engasjerer en regissør for å lage en ”forestilling” med oss.

· Turneen skal gå i november (eller januar). Blir november tett på Gade? Men da holder vi det varmt. Tenk litt på det.

· Regissør: Rulle Smith. Betina TTRAFO. Inger Marie spør Betine

· Lokale superlånere, god ressurs, brukes i arrangementer lokalt - bibliotek og bedrifter


8. Forslag til forfatter til avslutningsfesten våren 2014

Håkan Nesser, Jon Michelet, Knut Faldbakken og Mattias Faldbakken
Linda Eide, Hans Olav Brenner, Are Kalvø, Kjersti Wold, Jo Nesbø
Kjersti Wold
Film, tekster, andre enn forfattere?
Tenk til neste møte

9. Liv Gade uke 42

Vi sender e-post til Inger Marie om hvor mange og hvilke, antall, kjønn, tidsbruk osvForslag om Lærerværelse - så de kan formidle videre til elevene
Liv Gade kan ta opptil 5 oppdrag pr dag, så det er bare å pøse på…

Hun vil gjerne ha noen klasser også.

Oppgaver:

· Alle: planlegge Gade-turne. Tenker på forfatter til avslutningturne, premier og tidspunkt for formidlingsturne.

· Karianne lager utkast til samarbeidsavtale

· Teambox: Karianne lager en enkel bruksanvisning. Torstein er superbruker for oss – setter seg inni dette først.

· Anne Kristin lager forespørsler til materiell

· Anne Kristin og Karianne ser på muligheter webversjon. Google-skjema?

· Inger Marie spør Betine om regioppdrag

· Prosjektorganisasjon med prosjekteier – jeg var så ivrig på det på møtet. Vet ikke helt hvor mye vi skal gjøre utav det. AK og Inger Marie snakker litt om det?

Hilsen Anne Kristin, ref


Vinterles, møte på Tynset 16. januar 2013

Inger Marie, Ellen Vibeke, Britt og Anne Kristin. Turid fravær.

1. Tilsetting  i 20 % stilling:
Torstein får beskjed. Søkere sender kortfatta søknad med cv innen 25.1.
Inger M kontakter fylket om hjelp til ansettelse mtp habilitet osv.

2. Utsettelse
Vi er egentlig for seint ute til å ha VinterLes nå i vinter.  Forskyver til at projsketet varer til våren 2015
Vår 2013: utarbeide prosjekt, materiell, rammer, plan. Formidlingskurs.
Høst 2013: Kick-off.
Prosjektet vinter 2013/14 og 2014/15. Inger Marie skriver søknad om utsettelse.

3. Kick-off uke 42-43
Vi inviterer Liv Gade
Bedr.besøk og bibliotek. 1 dag pr kommune. Ikke skole denne gangen.
Hun får i oppdrag å også treffe MENN.

Andre ideer:
Stemmerettsarr
Slekt - Simon Trøan
Knut Faldbakken
Kari Nygård
Linda Eide, Are Kalvø, Harald Eia
Reiser og mat. Forselius, Hellstrøm, Arne Hjeltnes.

Prioritert:
Linda Eide og Knut Faldbakken
Mat og reiser

4. Kurs i formidling
Høytlesing og bokprat er målet
Else Baarat-Due, skuespiller?, Ann Elin Lium, Ragnhild Madsen, Ttrafo el Kirsti Sæter på lesing?
Har fylket gode forslag?
April 2013 - uke 16-17

5. Søknad til fjellregionrådet 15000+15000. Inger Marie skriver den.


Neste møte; 13.2 k l10.30 i Alvdal
Saker på neste møte:
Layout og materiell neste gang. Ingri Eggset, dmt alvdal.
Formidlingskurs
Med mer
Da har vi prosjektleder på plass


Ref Anne Kristin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar